Lentetraining @ KTC De Egelantier

Onder voorbehoud dat de maatregelen rond outdoorsporten zouden verstrengen, bieden we voor onze leden lessen aan op de Egelantier. Dit betreft een lessenreeks van 8 lessen, startende de eerste week na de paasvakantie.

Meer info kan u verkrijgen via craeynest.tom@gmail.com

Let wel: inschrijving voor deze lessenreeks vereist ook lidmaatschap van onze club.

Jongeren

Ook voor de jeugd bieden we lessen aan volgens niveau. De verschillende niveau’s vind je hier terug.

Kidstennis

Titellogo KidsTennis

KTC De Egelantier is een Kidstennisclub. Dit betekent dat we lessen aanbieden volgens de principes van ‘Kidstennis’, een concept van Tennis Vlaanderen. Er zijn 4 niveaus: blauw, rood, oranje en groen. Meer uitleg over de verschillende niveaus vind je onderaan terug. Onderstaande link kan reeds als richtlijn gebruikt worden op welk niveau je jouw kind kan inschrijven. In samenspraak met de trainers kan er eventueel een aangepast niveau gezocht worden. Om de kwaliteit te garanderen wordt er gewerkt met maximum 4 deelnemers per lesgroep.

https://www.tennisvlaanderen.be/kidstennis

Deze lessenreeks bevat 6 lessen in de periode april – mei – juni. Meer info hierover kan u bekomen via craeynest.tom@gmail.com

Niveaus GO en PRO
Blauw is bedoeld voor beginnende tennissers tussen 5 en 7 jaar. Er wordt de kinderen geleerd hoe ze hun racket moeten vasthouden, hoe ze met elkaar kunnen werken en hoe ze de bal op de juiste wijze over het net moeten tikken. Alle basisslagen komen aan bod behalve de bovenhandse opslag. Er wordt gespeeld met een mousse bal over een laag netje en op een terrein van 8,23m bij 2,75m. Voor de gemotiveerde kinderen bestaan er vanaf dit niveau reeds Tennis Vlaanderen Fun Days.

Niveaus GO en PRO
De richtleeftijd is 7 tot 9 jaar. De juiste tennistechniek in functie van de tactiek wordt nu belangrijk, de racketgrepen veranderen en de bovenhandse opslag wordt geïntegreerd in het slagarsenaal van het kind. Er wordt gespeeld op een terrein van 11m bij 5,5m, het terrein wordt dus  groter en de ballen worden kleiner en zwaarder. Het kind wordt getraind om de bal  gecontroleerd te kunnen sturen in verschillende richtingen.

Niveaus GO en PRO
De richtleeftijd is 9 tot 10 jaar. Oranje is de tussenstap tussen het mini-terrein en het “grote” terrein. Met de beschikbare techniek moet je  nu een tactische opdracht kunnen uitvoeren. Het globale spel wordt gespeeld over het echte net op een midi-terrein van 6,5m breed en 18m lang en met een softbal  of midi bal. Vanaf dit niveau bestaat er interclub competitie en de toernooien zijn consulteerbaar op de VTV website.

Niveaus GO en PRO
Voor 10 en 11-jarigen. Er wordt nu gespeeld op een groot terrein van 8,23m breed en 23,77m lang met een overgangsbal die lichter en zachter is. Tactiek wordt steeds belangrijker.   Alle facetten van het tennisspel komen aan bod, de vastheid in de rally, de aanval en verdediging, het scoren van een punt, opslag en return. Ook het dubbelspel komt aan bod.

 

Kidstoer in de buurt

-       De Kids Toer zijn kleine “tornooitjes” die door clubs georganiseerd worden. Het is puur recreatief en laat de kinderen voor een eerste maal proeven van wat competitie.

-       De Kids Toer is er voor alle kidstennissers van 3-12 jaar, met max. 5 punten. Zo houden we het recreatief.

-       Alle tennissertjes spelen evenveel en samen met vele andere kinderen uit je kleurniveau

-       Wat we doen per kleur, vind je hieronder in de tabel

tabel-tom-word

 

-      Je betaalt maximaal €4 per Kids Toer

-       Ieder kind ontvangt éénzelfde prijsje na afloop, de club bepaalt dit zelf.

-       Je deelnames en je spaarkaart vind je terug op je persoonlijk spelersdashboard

-       De Wit, Blauwe en Rode spelers met een volle spaarkaart (4 tornooien per jaar) worden uitgenodigd op het jaarlijks, regionaal Kids Toer Festival.

-       Jongeren (Oranje, Groen) die een volledige spaarkaart hebben (8 tornooien), worden uitgenodigd op de jaarlijkse Masters tijdens het Feest van de Jeugd. Iedereen krijgt een leuk geschenk en wordt beloond met een supertoffe tennisdag! 

Summercamp

Tijdens de zomer organiseert K.T.C. Egelantier opnieuw tenniskampen voor kinderen vanaf het eerste leerjaar.

De tennislessen worden gecombineerd met omnisport en spel. 

Wie kan deelnemen?

  • leden
  • kinderen en kleinkinderen van leden
  • kinderen die school lopen in de Steenbakkerstraat

Wanneer

  • derde week van juli
  • derde week van augustus

Meer info hierover via craeynest.tom@gmail.com

 

 

School & tennis!

In samenspraak met de schooldirectie krijgen kinderen die les volgen op Sint-Theresia - Steenbakkersstraat, in mei en juni de mogelijkheid kennis te maken met tennis of zich verder te ontwikkelen onder begeleiding van een ervaren lesgever.

Dit gaat door op onze terreinen op vrijdagnamiddag van 15.00 tot 17.00 u.

Volwassenen

Voor volwassenen worden er  8 lessen aan geboden. Deze gaan door de zaterdagvoormiddag in de periode april – mei – juni en in het najaar (begin september).

Daarnaast is er steeds de mogelijkheid om privé-lessen te nemen.

Meer info hierover via craeynest.tom@gmail.com

 

 

Trainers

Jean-Philippe Lootens, Trainer B
Tom Craeynest, Instructeur B
Edouard Lootens, Initiator